Tapahtumakalenteri

Tammikuu

4.1. Keskiviikkoiltojen sauvakävelyt jatkuvat maaliskuun loppuun.

Lähtö Salon torilta klo 18. Kävelemme n. tunnin lenkin kaupungilla. Vauhti osallistujien mukaan, Ter- vetuloa, porukassa kävely on mukavaa!

Helmikuu

14.2. Ystävänpäivän patikka Taival-Tuvalle. Lähtö torilta klo 13. Kävelemme Taival-Tuvalle 6 km matkan. Perillä odottaa sauna ja kahvit sekä pientä haukattavaa. Ota ystävä mukaan kävelylle!

Huom. Ke 15.2. ei kävelyä.

19.2. Ulkoilupäivä Taival-Tuvalla. Vietämme talvipäivää Taival-Tuvalla lumitilanteesta riippumatta. Lu- miukkojakin saattaa syntyä. Nuotiokahvia ja pullaa tarjolla klo 13 alkaen. Tervetuloa!

Maaliskuu

5.3. Lettukestit Taival-Kodassa. Herkullinen lettutaikina odottaa Taival-Kodassa. Lettujen lisäksi nautitaan kahvia ja mehua. Aloitamme lettujen paistamisen klo 13. Voit paistaa omia makkaroita samalla.

19.3. Kevätkokous Taival-Tuvalla. Kokous alkaa kahvitarjoilulla klo 14. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa.

26.3. Kotiseuturetki Vuohensaareen. Kävelemme esteettömän polun ja katselemme lintutornista josko linnut ovat saapuneet. Sen jälkeen siirrymme Vuohensaareen, jossa grillipaikalla nau- timme eväät. Kokoontuminen Salon torilla klo 10, josta lähdemme kimppakyydillä matkaan.

29.3. Kevään viimeinen sauvakävely Taival-Tuvalle lähtee Salon torilta klo 18. Perillä odottaa sauna ja kahvit .

Huhtikuu

4.4. Kevätsiivous Taival-Tuvalla. Taival-Tupa siivotaan talven pölyistä. Aloitamme klo 17. Kahvit ja pientä purtavaa tarjolla talkoolaisille.

Tiistai-illat Taival-Tuvalla jatkuvat syyskuun loppuun. Jos illalle ei ole sovittu mitään teemaa sovimme tehtävät ja pelit osallistujien kesken. Sään mukaan vietämme aikaa pihassa tai Taival-Kodan nuotiolla. Illan aikana on tarjolla pullakahvit 1€ hintaan. Aloitamme klo 18.

30.4. Patikkaretki Ekniemen luontopolulla Kemiönsaaressa. Vaativalla reitillä kiivetään välillä portaita, mutta vaiva palkitaan upeilla kallioilla ja näköalalla. Huipulla on laavu, jossa syöm- me eväät. Valittavana on 3km tai 5,5 km reitit. Lähtö Salon torilta kimppakyydillä klo 10. Tervetuloa patikoimaan uuteen kohteeseen!

Toukokuu

2.5. Kukkapenkkien ja pihan kunnostustalkoot klo 17. Laitetaan Taival-Tuvan pihapiiri kuntoon. Tervetuloa kaikki viherpeukalot. Samoojat tarjoaa kahvit talkoolaisille.

7.5. Unelmien liikuntapäivä-tapahtuma Salon Sydänyhdistyksen kanssa. Sydänyhdistyksen väki tulee samoojien vieraaksi Taival-Tuvalle. Vietämme päivää liikunnan ja letunpaiston merkeissä. Aloitamme klo 13. Mahdollisen muutoksen varalta seuraa Samoojien Facebook-sivua.

23.5. Näkövammaisten haastekävely. Salon näkövammaiset tulevat vierailulle Taival-Tuvalle. Teemme yhdessä pienen kävelyretken ja paistamme nuotiomakkaraa. Tervetuloa vieraiden seuraksi. Aloitamme klo 18.

Kesäkuu

6.6. Pihatöitä Taival-Tuvalla. Aloitamme talkoot klo 17.

11.6. Retki Dagmarin puistoon Tammisaareen. Fiskars-konserni luovutti 40 hehtaarin alueen Metsähallituksen hoitoon sadaksi vuodeksi ja Suomen luonnon ystävien käyttöön. Puistossa on lähde, joka on nimetty tanskalaisen prinsessa Dagmarin mukaan. Maasto on helppokulkuinen. Puistossa ei ole tulentekomahdollisuutta. Lähtö Salon torilta kimppakyydeillä klo 10.

Pyöräretki Vaasa-Turku viikolla 23. Retki lähtee Vaasasta 10.6. jonne yhteiskuljetus. Paluu Turkuun 17.6. Mukaan mahtuu 16 pyöräilijää, joten varmista paikkasi kevättalven aikana Annikki Heikkiseltä puh. 040 502 6912, anniheik@hotmail.com. Seuraa samoojien Facebook-sivua ja kotisivuja lisätietojen ja mahdollisten muutosten varalta.

27.6. Vihtatalkoot klo 18 alkaen Perinteiset vihtatalkoot Taival-Tuvan pihalla. Sidomme vihtoja ja vas- toja myytäväksi Hyvänmielentorilla. Kahvitarjoilu.

Heinäkuu

Heinäkuussa samoojat lomailee!

Elokuu

1.8. Tiistai-illat Taival-Tuvalla jatkuu syyskuun loppuun.

13.8. Pyöräretki Salo-Teijo-Strömma ja takaisin n. 70 km:n lähtee Salon torilta klo 10 kulkee pyö- räreittiä Teijon kautta Strömmaan, jossa ruokatauko. Paluureitti Perniön kautta Saloon. Maksu 15€ sisältää keiton ja kahvin sekä huoltoauton palvelut. Ilmoittaudu 6.8. mennessä Kalevi Malmille kalevi.malmi@live.fi. Ilmoita myös, jos joudut perumaan lähtösi. Retki toteutuu, jos on vähintään 10 osallistujaa.

26.8. Nuku yö ulkona-tapahtuma Taival-Tuvalla. Tule nukkumaan yö teltassa Taival-Tuvan pihapii- rissä. Oma teltta ja eväät mukaan. Keittiö ja WC ovat käytettävissä. Kauniita unia!

Syyskuu

15.- 16.9. Vapepa järjestää peruskurssin 15.9. klo 18-21 ja etsintäkurssin 16.9. klo 9-18.

Koulutuspaikka: SPR Salon osaston Aputupa, Paasionkatu 6, Salo. Ilmoittautuminen sulkeutuu 9.9.2023. Ilmoittautumiset tämän linkin kautta: Ilmoittautumislinkki:https://www.lyyti.in/Vapepa-pk-Salo1-23

Lisätietoja: Anne Liimatainen tai Hanna Saari (koulutus.vapepasalo@gmail.com)

17.9. Lounais-Suomen latualueen syysretki Torronsuolle.

Bussikuljetus lähtee Turusta klo 9.45 ja jatkaa Salon linja-autoasemalle. Ilmoittautuminen: pj@turunlatu.fi Maksu 20€/hlö: Turun Latu ry FI63 4108 0010 3729 13 viesti: Torronsuo 07.09.2023 mennessä. Kuljetus järjestetään, jos kyseiselle reitille ilmoittautuu riittävästi osallistujia. Ota evästä ja juotavaa riittävästi mukaan.

26.9. Syyssiivous Taival-Tuvalla.

Taival-Tupa siivotaan kesän pölyistä. Aloitamme klo 17. Kahvit ja pientä purtavaa tarjolla talkoolaisille.

Lokakuu

1.10. Syysretki Sahajärvelle.

Perillä on laavu, jossa syödään eväät. Kokoontuminen Salon torilla klo 10, josta lähdemme kimppakyydeillä.

4.10. Keskiviikkoiltojen sauvakävelyt alkavat.

Porukassa on mukava kävellä. Lähtö Salon torilta klo 18, paluu samaan paikkaan. Noin tunnin kävelyreitti päätetään osanottajien kesken. Vauhti määräytyy kävelijöiden mukaan, joten kaikki pysyvät matkassa mukana. Loppuvuoden viimeinen sauvakävely on 29.11. Tervetuloa mukaan vanhat ja uudet kävelijät!

6.10. Naistenilta Taival-Tuvalla.

Tule tapaamaan toisia samoojia rupattelun ja iltapalan merkeissä. Tarjoilu tapahtuu nyyttikestin muodossa. Illan aikana on mahdollisuus saunoa. Aloitamme klo 18.

13.10. MiesteniltaTaival-Tuvalla.

Nyt on miesten vuoro kokoontua iltaa viettämään ja saunomaan. Tarjoilusta huolehtii jokainen nyyttikestiperiaatteella. Sauna lämpiää. Aloitus klo 18.

22.10. Salon Samoojat ry:n syyskokous Taival-Tuvalla.

Käsittelemme sääntömääräiset asiat. Aloitamme kahvitarjoilulla klo 13. Tervetuloa!

Marraskuu

19.11. Havutalkoot Taival-Tuvalla alkaen klo 14.

Tule mukaan tekemään havuista ovikransseja ja palloja 26.11. myytäväksi Hyvänmielentorilla 3.12. Et tarvitse aiempaa kokemusta havutöiden tekoon. Opastamme mielellämme tarvittaessa. Ota mukaan käsineet ja oksasakset. Samoojat tarjoaa kahvit ja pientä purtavaa illan aikana.

26.11. Havutalkoot Taival-Tuvalla alkaen klo 14.

Joulukuu

10.12. Joulujuhla Taival-Tuvalla klo 15.

Tilaisuuden alussa kunniakirjojen jako vähintään 1000 km pyöräilleille. Lähetä suorituksesi Kalevi Malmille joulukuun alkuun mennessä s-postilla kalevi.malmi@live.fi Ota juhlaan mukaan pieni paketti pukin konttiin. Joulupuuroa, kahvit ja laulua on myös ohjelmassa. Joulupukki saattaa myös poiketa. Tervetuloa samoojien oman juhlaan!